2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Cirque Du Soleil

„Alegria“. Būtent su šia linksma programa nr. 1 cirkas pasaulyje antrą kartą aplankė Vilniaus Siemens areną. Nors nebuvau 2011-aisiais gruodį, tačiau šiandien šis kanadiečių cirkas paliko neišdildomą įspūdį. Tiesa, tai nebuvo pigus malonumas, ypač norint gerai viską matyti. Tad, teko išleisti nei daug, nei mažai, apie 200 lt už bilietą, tačiau vos išvydus pasirodymą, supratau, kad jis to vertas tikrai.
Nuostabios dekoracijos, kupolas, šviesos efektai, kostiumų įvairovė, nepakartoja muzika ir atmosfera, kurioje galėjai pasijusti lyg Alisa stebuklų šalyje. Smagūs klounų juokeliai, verčiantys žiūrovus garsiai kvatoti, sulaukė išties nemažai aplodismentų, kaip ir vieno ištarta frazė kitam: „Aš tave myliu“, kurią aiškiai girdėjo visa salė, maloniai nudžiugino. Toliau pasirodymai su ugnimi, lankais, daugybė akrobatinių triukų, salto, oro akrobatai, o mažoji kinė (tikiuosi gerai atpažinau jos tautybę) parodė išties tobulą savo plastiką, į kurią dar ilgai galėjau žiūrėt ir žiūrėt. Matyt, kažkoks užburiantis pasirodymas.
Paskutinis numeris turbūt labiausiai patiko, ir matyt, labiausiai užgniaužė kvapą: šuoliai iš didelio aukščio ir lengvas susikibimas rankomis padarius ne vieną salto ore.
Galiausiai pabaiga bei tradicinė „Alegrios“ melodija, kurios taip laukiau ir tuo pačiu visai nelaukiau. Net liūdna tada pasidarė, kad jau viskas, kad pasirodymas praėjo tiesiog žaibiškai, o juk atrodė, kad ~2 val. + 20 min. pertrauka tiek daug.
Ir visa tai, ir dar daugiau, galima sutalpinti į vos tris pasaulyje gerai žinomus žodžius:

Cirque Du Soleil
 
Merci, Kanadai ir visiems, kurie savo sunkiu darbu stebina mus savo magiškais pasirodymais! ♥
Nes jūs geriausi!
 

1 komentaras:

  1. Tikriausiai vienas įspūdingiausių mano matytų pasirodymų. Užbūrė viskas: šviesos efektai , trupė, o jau muzikos grožis...Vieną akimirką sėdėjau ir vos ašaras tramdžiau, kaip gražu buvo.

    AtsakytiPanaikinti